Steun ons en help Nederland vooruit

Standpunten overzicht

Zorg en Welzijn

Hans van Mierlo zei ooit: “Willen moet je kunnen”. Dit betekent dat iedereen graag voor zichzelf zorgt, maar niet iedereen dit kan.

Jeugdzorg in Waalre
Het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD) en het Plusteam zorgen voor professionele hulp dichtbij huis. Zo hebben we de laatste jaren inzicht gekregen in het feit dat bovengemiddeld veel kinderen in Waalre jeugdhulp nodig hebben. We willen ons voor de toekomst inzetten op preventiezorg zodat minder kinderen in Waalre in de toekomst jeugdhulp nodig hebben. In de tussentijd staan we ervoor dat kinderen die hulp nodig hebben, deze ook krijgen.

Ouderenzorg in Waalre
Daarnaast kent Waalre ook veel ouderen. Ouderen willen en kunnen langer thuis blijven wonen. Hiervoor zijn goede voorzieningen als winkels, ontmoetingsplekken voor verenigingen en zorg dichtbij huis nodig. Wij willen ons gaan inzetten voor één plan en één regisseur zodat je in de toekomst één contactpunt hebt voor alle zorgvragen. Er moet een plek komen waar je terecht kunt met al je vragen over schuldhulpverlening, jeugdzorg en vragen over langer thuis blijven wonen. Wij vinden dat er gekeken moet worden naar anders werken in plaats van harder werken. Hiervoor is het belangrijk dat de gemeente ogen en oren ophoudt voor nieuwe innovatieve projecten.

Voorkomen is beter dan genezen