Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 12 september 2017

Geen bijdrage voor monumenten wel méér (natuur)speelvoorzieningen in Waalre!

Vorige week hebben de buurtbewoners van de speeltuin aan de Anna Paulownalaan in Waalre een nieuwe inrichting voor de speeltuin mogen kiezen. De gemeente Waalre volgt hiermee de wens van D66 Waalre op om 20.000 euro te gebruiken voor het vergroten van de leefbaarheid van Waalre en de ontwikkeling van een speelruimtebeleid.

D66 Waalre heeft hiervoor vorig jaar een voorstel ingediend. Het oorspronkelijke voorstel was 20.000 euro, besteden aan een kleine bijdrage voor eigenaren van monumenten. Het door ons ingediende amendement “geen maatschappelijk geld naar woning eigenaren maar naar onze samenleving” is aangenomen maar werd helaas niet gesteund door het CDA, Aalst Waalre Belang en NEW.

De buurtbewoners van de Anna Pauwlonalaan is gevraagd te kiezen uit 3 verschillende ontwerpen voor deze locatie. De bewoners hebben gekozen voor ontwerp 3; een natuurspeelplaats. Dit ontwerp, een speeltuin voorzien van natuurlijke speelmogelijkheden (avontuurlijke heuveltjes, Broekbos, boomstammen enz) en speeltoestellen zoals een vogelnestschommel, klimtoestel en een toestel voor de allerkleinsten.

De komende jaren (2017-2022) komen er 3 nieuwe speel & sportplekken in Waalre en worden 17 plekken vernieuwd. Dit is onderdeel van het nieuwe speelruimtebeleid. Dit plan is ontwikkeld samen met de jeugd in Waalre, ouders, scholen, jongerenwerkers en sportverenigingen. Wilt u weten wanneer er bij u in de buurt wat gaat veranderen? Download hier: “het speelruimteplan van de gemeente Waalre” en kijk dan naar de planning op pagina 22. Heeft u hierover nog vragen of opmerkingen neem dan contact met ons op.

Wilt u ook de leefbaarheid van ons dorp vergroten? Kom eens met ons praten en kijk wat ook jij kan bereiken voor Waalre!

nieuwe speeltuin Anna Pauwlonalaan Waalre

Speeltuin / Speelplek Anna Pauwlonalaan Waalre